Kestävä haaravyö on tuo turvaa pyörätuolin tai geriatrisen tuolin käyttäjille. Se toimii turvatyön tavoin ja estää käyttäjää liukumasta istuimelta. Haaravyössä on pikalukitus, joten sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Solumuovi tekee vyöstä pehmeän ja mukavan. Haaravyön etuosa on vedenpitävä, ja koko vyö on helppo puhdistaa.

  • Materiaali: solumuovi, ftalaatiton PVC, Enstex-kangas
  • Vetokyky: 200 kg
  • Pesu: 80 °C, pestään pesupussissa lukot suljettuna, pehmuste poistettava ennen pesua

 

Tuotteen syntytarina

Tämän tarina alkaa noin 10 vuoden takaa. Eräästä palvelutalosta hoitaja-Asta soitti ja pyysi vyötä, jolla asukit saa pidettyä hetken aikaa tuolissa. Pidin päämääränä, että vyön pitää olla vedenpitävä ja pyyhittävä ja tietenkin mukava käyttää, sekä jos mahdollista niin universaali koko, ettei tarvi miettiä minkä kokoisen ostaa.

Niin ja mallin piti olla T-muotoinen eli siinä oli haaraosa, ettei asukas valu vyön alta. Tehtiin muutamanlaisia versioita enkä kuitenkaan ollut tyytyväinen. Sitten jossain vaiheessa Kirsi keksi sellaisen version, missä turvavyönauhat kiinnittyivät toisiinsa sillä tavalla, että vaikka pehmusteosa irtoais kokonaan niin vyö toimii silti turvallisesti. Samalla pidennettiin turvavöiden pituutta yli 2 metriin. Lähetin sen SGS:lle vetotesteihin ja
testien tuloksena oli, että kestää 200 kilon vedon. Silloin tuohon pystyi olemaan tyytyväinen.

Jaakko Nikula